Adım Rəşad. Neçə ildir ki, qumar oyunları sektorundayam, amma fərqli yanaşmam var. Mənim üçün bu, sadəcə əyləncə deyil, riyaziyyat, statistika və soyuq hesablamadır. Bəziləri məni "professional" adlandırır, bəziləri deyir ki, "qumarbaz". Amma əslində mən sadəcə öz işimi bilən adamam. Hər şey təxminən üç il əvvəl başladı. O vaxta kimi idman mərcləri ilə məşğul idim, amma bir gün köhnə tanışım mənə dedi: "Rəşad, niyə sadəcə mərc edirsən? Kazinoda da qazanmağın qaydalarını öyrənsən, gəlirin ikiqat artar." Əvvəl güldüm, amma sonra düşündüm. Axı mən həyatımda hər şeyi sistemləşdirməyə öyrəşmişəm. Niyə də olmasın? O gün evdə oturub araşdırmalara başladım. Saatlar keçdi, mən müxtəlif platformaları, onların riyazi modellərini, RTP faizlərini, bonu sistemlərini təhlil edirdim. Çoxları üçün bu, darıxdırıcı görünə bilər, amma mənim üçün bu, işin ən maraqlı hissəsidir. Araşdırmalarımın bir yerində mostbet вход məsələsinə də rast gəldim. O zamanlar bu platforma ilə tanış deyildim, amma tezliklə başa düşdüm ki, burada real imkanlar var. Sadəcə qaydaları bilmək və səbrli olmaq lazımdır. İlk bir ay ərzində mən heç bir böyük mərc etmədim. Təkcə müşahidə. Mənim üçün hər oyun — bu, bir iş layihəsidir. Mən bilirdim ki, kazino həmişə udmaq üçün qurulub, amma professional oyunçunun vəzifəsi o anı yaxalamaqdır ki, sistem sizə şans versin. Və o an gəldi. Bir axşam, saat iki radələrində, evdə tək idim. Qarşıda heç bir iş yox idi, diqqətim tam toplanmışdı. Yavaş-yavaş, addım-addım. Mən artıq hansı oyunlarda nə vaxt girib-çıxmağı, hansı mərhələdə mərcləri artırmağı əzbər bilirdim. O gecə qazandığım məbləğ təxminən üç aylıq əmək haqqım idi. Amma əsas qazanc pul deyildi. Əsas qazanc o hiss idi ki, mən sistemin işlədiyini sübut etdim. Mostbet вход mənim üçün artıq sadəcə bir düymə deyildi; bu, gündəlik iş rejiminə keçidin başlanğıc nöqtəsinə çevrildi. Hər gün səhər saat 9-da stolun arxasında idim, qarşımda iki monitor, bir stəkan qəhvə. Oyun saatları 3-4 saatdan çox deyildi, çünki diqqət yorulanda xətalar başlayır. Professional üçün ən böyük düşmən özünə inamın çoxluğu və yorğunluqdur. Bir dəfə, təxminən altı ay sonra, çətin günlərdən biri idi. Üst-üstə üç gün idi ki, kiçik itkilər yaşayırdım. Planımda belə dövrlər nəzərdə tutulmuşdu, amma yenə də psixoloji gərginlik hiss olunurdu. Həmin vaxtlarda bir qayda qoymuşdum: əgər planın 10%-dən çoxu itirsə, həmin günü bağlayıb çölə çıxıram. Dördüncü gün səhər yenə mostbet вход etdim. Amma bu dəfə fərqli strategiya ilə. Mərcləri azaltdım, oyun tempini dəyişdim. Və nə oldu? O gün iki saat ərzində təkcə itkilərimi qaytarmadım, həm də ümumi bankrollumu 40% artırdım. Çoxları deyəcək: "Bu, bəxtdir". Yox, qardaş. Bu, hazırlıqdır. Hər bir mərcin arxasında riyaziyyat, statistika və gecə yuxusuz keçən araşdırma saatları dayanır. İnsanlar tez-tez məndən soruşurlar: "Qorxmurasan? Bəs bir gün hər şeyi itirsən?" Mən gülürəm. Çünki professional heç vaxt "hər şeyi" itirməz. Onun bankroll menecmenti, riskin bölüşdürülməsi, həmişə ehtiyat fondu var. Mənim üçün kazino iş yeridir. Hə, bəzən günlər olur ki, "mənfi" ilə bağlayıram. Amma aylıq göstəricilər həmişə müsbətdir. Bunu təmin edən təkcə oyun bilgisi deyil, həm də dəmir iradədir. Xüsusilə son bir ildir ki, mən öz metodlarımı təkmilləşdirdim. Artıq sadəcə oyun oynamıram, həm də yeni başlayanlara məsləhətlər verirəm. Onlara hər zaman deyirəm: "Əvvəlcə sistemi öyrənin, sonra sistemdə oynayın". Təbii ki, hər kəs mənim kimi soyuqqanlı ola bilmir. Çoxları duyğularına qapılır, qazananda dayana bilmir, uduzanda təqib etməyə başlayır. Ən böyük səhv budur. Bu gün mənim üçün mostbet вход — bu, iş gününün başlanğıcıdır. Hansısa sehrli məqam yoxdur. Düyməni basıram, hesabı açıram, planımı icra edirəm. Sadəcə iş. Amma işimi sevirəm. Çünki o, mənə azadlıq verir. Saat 9-da başlayıb, 1-də bitirirəm, qalan vaxtı ailəmə, idmana və öz inkişafıma həsr edirəm. Kiməsə bu həyat tərzi qəribə görünə bilər. Kimsə deyər ki, "qumar pisdir". Amma mən deyirəm: "Hər şey insanın özündən asılıdır". Əgər başına, hesablama qabiliyyətinə və intizamına sahibsənsə, bu sahədə də uğur qazana bilərsən. Mən bunu üç il ərzində sübut etdim. Ən əsası isə oyun deyil, oyunu idarə etmək bacarığıdır. Həyatda da belə: nəyin bahasına olursa-olsun qazanmaq yox, ağıllı və sistemli şəkildə irəliləmək vacibdir. Bu yolda ən etibarlı dostun isə öz planın və soyuqqanlılığındır. |